Waarom Scouting de perfecte hobby is voor 2023

Het is alweer 2023. Goede voornemens heb je vast al eens over nagedacht en of je nu wel of geen doelen voor je kinderen hebt bedacht voor het nieuwe jaar, in dit bericht wil ik je graag vertellen waarom Scouting nu zo leuk én gezond is.

Lekker YouTuben, TikTokken, Instagrammen… we zijn er allemaal erg goed in en de kinderen van onze generatie al helemaal. Wil je je kind nou even achter die schermen vandaan slepen dan is Scouting een erg mooie manier om even wat anders te doen iedere week.

Scouting is namelijk een leuke en leerzame hobby voor kinderen van alle leeftijden! Het is een unieke kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, vrienden te maken en te ontdekken wat ze echt leuk vinden. In dit blog gaan we dieper in op waarom scouting een geweldige hobby is voor kinderen in 2023 en hoe het kan bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling en welzijn.

Scouting biedt kinderen de kans om buiten te spelen en te genieten van de natuur. Door deel te nemen aan scoutingactiviteiten, zoals kamperen, wandelen, knutselen en meer krijgen kinderen de kans om de wereld om hen heen te ontdekken en te genieten van de frisse lucht en het groene landschap. Bovendien is scouting ook een geweldige manier om fysiek actief te blijven en de coördinatie en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Bij Scouting werken we in verschillende leeftijdscategorieën zo komen de kinderen altijd in gezellige groep leeftijdsgenootjes terecht. Ook kunnen we op deze manier het programma gerichter maken zodat die goed past bij de leeftijd(en). Je kunt bij ons al terecht vanaf 4 jaar!

In Alkmaar hebben we 6 scoutinggroepen waar wij (Graaf Daron) er een van zijn. Woon je in Koedijk, Sint-Pancras, Zuid-Scharwoude, Noord-Scharwoude of ‘T Rak dan liggen wij perfect in de buurt!

In 2023 hopen we weer veel kinderen blij te mogen maken met onze leuke activiteiten. Die uiteraard allemaal mogelijk worden gemaakt door onze fantastische groep vrijwilligers, die ook volgend jaar weer staan te popelen om een tof Scouting seizoen neer te zetten.

Je kunt bij ons 3 keer gratis en vrijblijvend komen kijken. Daarna horen we heel graag of je lid wilt worden. Maar, dat is uiteraard nog allemaal voor in de toekomst.

Kom je een keertje langs? Kijk bij de contact pagina waar we zitten, of stuur een berichtje.