Update Scouting en COVID-19

Gisterochtend ontvingen wij een goed bericht van Scouting Nederland: De opkomsten voor kinderen t/m 17 jaar oud mogen weer worden opgestart. Dit roept natuurlijk enkele vragen op.

Omdat het te kort dag is om voor komende zaterdag 6 februari een opkomst te realiseren én het nieuwe protocol door te nemen, hebben we besloten om zaterdag 13 februari weer te starten met de fysieke opkomsten voor bevers, welpen en scouts volgens de aangepaste tijden.

Bevers: 09:30 – 11:30
Scouts: 12:00 – 14:30
Welpen: 15:00 – 17:00

Scouting heeft in de bestaande regels een uitzonderingspositie, het kabinet vindt het belangrijk dat kinderen blijven sporten, bewegen en contact onderhouden met leeftijdsgenoten. Dit is ook de reden dat sportverenigingen open zijn gebleven.
Voor ons beleid baseren wij ons op Scouting Nederland, die een aparte pagina over het coronavirus heeft: https://www.scouting.nl/nieuws/vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19

Uiteraard hebben we nog de belangrijkste basisregels:
– Blijf thuis bij verkoudheidsklachten
– Leiding en vrijwilligers ouder dan 18 jaar houd 1,5 meter afstand van elkaar.
– Was vaak je handen
– Schud geen handen
– Hoest en nies in de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes

Voor scouting komen hier nog enkele aanvullende maatregelen bij, zoals een verplichte gezondheidscheck bij binnenkomst. Hiervoor zullen wij elke zaterdagochtend per mail een formulier versturen, deze dient tevens als aanwezigheidsregistratie. Indien uw kind bij een door ons uitgevoerde gezondheidscheck toch bepaalde klachten heeft, dan behouden wij ons het recht om uw kind terug naar huis te laten gaan. Komt uw kind niet naar de opkomst? Vul het formulier dan ook niet in. Maar laat ons in ieder geval weten wanneer uw kind niet naar de opkomst komt.

En als het kan graag met de reden waarom uw kind niet komt.
Het dragen van een mondkapje, daar is eenieder vrij in om dit te doen. Vanuit ons is er geen verplichting.

De opkomsten zullen zo veel mogelijk buiten plaatsvinden, houd hiermee rekening bij de kledingkeuze. Houd er ook rekening mee dat de kleding heel vies kan worden.

Als u nog vragen heeft, schroom dan niet deze te stellen.