Update Scouting en COVID-19

We leven in vreemde tijden, de tweede golf is een feit. Helaas hangen daar ook extra maatregelen aan die ook ons als scouting raken.

Uiteraard zijn er nog steeds de basisregels:- Blijf thuis bij klachten (neusverkoudheid en/of keelpijn en/of hoesten) en laat je testen.
– Naast die klachten ook last van koorts en/of benauwdheid? Dan blijft het hele huishouden thuis.
– Ouder dan 13? Hou dan 1,5 meter afstand.
– Was je handen regelmatig.
– Werk zo veel mogelijk thuis.
– Hoest en nies in de elleboog.
– Vermijd drukke plekken.

 

Maatregelen per 14 oktober:
Nav. de persconferentie op 13 oktober zijn daar extra maatregelen bij gekomen. Per speltak geldt nu het volgende:

 

Bevers: Bevers hoeven zelf geen afstand te houden, leiding hoeft ook geen afstand te houden tot bevers. Leiding onderling moet wel afstand houden.

 

Welpen: Welpen hoeven zelf geen afstand te houden, leiding hoeft ook geen afstand te houden tot welpen. Leiding onderling moet wel afstand houden.

 

Scouts: Scouts hoeven onderling geen 1,5 meter afstand houden, leiding moet afstand houden tot de scouts en leiding onder elkaar moet afstand houden.

 

Explorers: Explorers moeten onderling 1,5 meter afstand houden, begeleiding moet ook afstand houden tot explorers en begeleiding onder elkaar moeten afstand houden. Er is met deze groep afgesproken dat zij de komende weken geen opkomst hebben in fysieke vorm. Er zullen online opkomsten worden gerealiseerd.

 

Roverscouts: Roverscouts moeten onderling 1,5 meter afstand houden, begeleiding moet ook afstand houden tot roverscouts en begeleiding onder elkaar moeten afstand houden. Er is met deze groep afgesproken dat zij de komende weken geen opkomst hebben in fysieke vorm. Er zullen online opkomsten worden gerealiseerd.

Het programma voor alle speltakken zal zo veel mogelijk buiten plaatsvinden en zo veel mogelijk per speltak individueel. Geen gezamenlijke opkomst van meerdere speltakken.

 

Scouting Nederland
Voor ons beleid baseren wij ons op de richtlijnen en protocollen gegeven vanuit Scouting Nederland, deze zijn te vinden op https://www.scouting.nl/nieuws/vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19

 

Gebruik mondkapjes
Wij hebben als groep afgesproken om geen mondkapjesplicht in te voeren. Het staat eenieder nog steeds vrij om zelf te kiezen voor het gebruik van een mondkapje. Wij komen tot deze keuze door twee dingen:
– Ons gebouw is geen publieke binnenruimte.
– Scouting Nederland meldt dat het dragen niet verplicht is.

 

De komende opkomst
-De JOTA opkomst van zaterdag 17 oktober gaat door, echter in aangepaste tijden. De opkomst is van 12:00 tot 17:00 voor de welpen en scouts. De bevers draaien met de welpen mee en worden dus ook om 12:00 bij het gebouw verwacht. Ook zij zijn om 17:00 klaar.
Verzoek om de leden van te voren te laten lunchen, dit scheelt ons tijd.

Wij hopen u voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.
Bij vragen betreffende de coronamaatregelen of scouting in de algemeenheid horen wij het graag, deze zullen dan zo spoedig mogelijk worden beantwoord.