Op zomerkamp? Wat houdt dat in?

Je hebt het vast al voorbij horen komen, het zomerkamp. Afgelopen week hebben we de eerste mail verstuurd. Maar wat houdt het in? Wanneer is het meestal en waar gaan we dan heen?

 

Het is een jaarlijks terugkerend iets, het zomerkamp. Een week waar bevers, welpen en scouts op kamp gaan en waar een heel Scoutingjaar naar toe wordt gewerkt. Het is de afsluiter van een Scoutingseizoen waarin we vooruitblikken naar het volgende seizoen. Ons zomerkamp is in principe altijd de eerste week van de zomervakantie.

 

De voorbereidingen voor komend zomerkamp zijn al in volle gang, activiteiten worden bedacht, draaiboeken getypt en inschrijfformulieren verstuurd.

 

Ons zomerkamp bestaat vaak uit 6 dagen, van zaterdag tot vrijdag in de eerste week van de basisschool-zomervakantie. Vaak gaan de scouts op de fiets naar het kampterrein, mits dit in de buurt is. De welpen en bevers worden gebracht met de auto. De bevers hebben vaak een korter kamp, rond de 3 dagen waarin ze de krenten uit de pap van het programma meekrijgen.

 

Het kampterrein is elk jaar weer anders, vaak houden we dit lekker geheim tot de dag dat we weggaan.

 

Voor de bevers en welpen draait het kamp vaak om een thema: Een verhaallijn waar de activiteiten op zijn gebaseerd of een verband mee hebben. Deze verhaallijn kan variëren van ‘Laat je verrassen’ tot ‘Toekomst’. Voor grote zomerkampen begint de organisatie lang van tevoren, soms wel 2 jaar van tevoren. Dit gaat dan voornamelijk om (inter)nationale kampen waar scouts aan mee kunnen doen.

 

Onze oudere speltakken – explorers en roverscouts – organiseren zelf hun kamp, van een midweek Nijmegen tot anderhalve week naar België, je kunt ’t zo gek niet verzinnen.

 

Elk zomerkamp proberen we een geweldig en uitdagend programma te verzinnen. Maar natuurlijk komen de standaard activiteiten ook aan bod, zoals marshmallows roosteren en met zijn alle bij het vuur zitten.

 

We hopen dat het beeld van zomerkamp nu wat duidelijker is! Om nog meer de sfeer te proeven kun je hieronder de aftermovie van 2019 bekijken.

 

Ondanks deze gekke tijd hebben we er erg veel zin in en belooft het weer een geweldig kamp te worden! Blijf je mailbox en WhatsApp in de gaten houden voor de nieuwste updates.


Vergeet je niet aan te melden! Dat kan door het aanmeldformulier in te vullen en te versturen naar info@graafdaron.nl