Bedankt: Speelpark De Swaan!

Het is je vast niet ontgaan, er staat een nieuwe sponsor op onze website: Speelpark de Swaan!

Hoe wij betrokken raakte bij de organisatie van de Swaan? Laten we je even bijpraten. Woensdag 6 juli 2022 kregen wij de Alkmaarse Scouting organisatie een mail. De Swaan zocht een (Scouting) vereniging die samen met hen het “Swaanzinnig Festival” kon opzetten.

Wij zagen goede kansen voor ledenwerving, maar hadden uiteraard ook heel veel zin in een leuk evenement die draait om het plezier van alle kinderen, dat past namelijk super goed bij onze visie als Scouting. Na het contact en overleg met de Swaan hebben we vervolgens een mooi programma gemaakt, ook konden wij voor onze eigen leden gratis toegang regelen, daar waren we uiteraard erg dankbaar voor.

Het Swaanzinnig Festival
De grote dag was aangebroken! Een (kort) weekje na het zomerkamp stonden onze vrijwilligers klaar op het terrein van de Swaan voor een gezellig weekend. Binnen een week was het hele programma en de uitwerking daarvan geregeld, we waren als groep erg dankbaar voor alle onmisbare vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.

De eerste dag van het weekend was een succes! We hadden heerlijk weer en iedereen had het ontzettend naar zijn zin. Het terrein van de Swaan stond vol met foodtrucks, stormbanen, een schuimmachine én niet te missen, ons gezellige vuurtje. Een deel van onze vrijwilligers bleef op het terrein van de Swaan overnachten en een deel kwam de volgende ochtend weer terug. De tweede dag was door de regen iets minder succesvol maar ondanks dat hebben we het erg gezellig gehad!

 

Het groepje vrijwilligers dat bleef overnachten!

Na het Swaanzinnig festival
Het festival was afgelopen, 2 dagen daarna kwam ons contactpersoon met de mededeling dat de Swaan ons spaardoel (een nieuwe tent) wilde vergoeden! Wij waren sprakeloos en erg dankbaar daarvoor, maar dat was nog niet het enige, de Swaan gaf aan ook de inkoopartikelen te willen vergoeden. De weken daarna waren wij aan het bijkomen van het weekend én het geweldige gebaar van de Swaan.

De samenwerking met de Swaan was vanuit beide kanten erg fijn. Daarom aarzelde wij ook geen minuut toen we waren gevraagd voor het Halloween evenement in oktober.

De blikvanger van het Halloween festival van de Swaan, gemaakt door onze eigen Ray.

Het Halloween evenement was ook een erg succesvolle dag. Die zondag viel samen met ons Jotacross en JOTA-JOTI weekend dus onze vrijwilligers hebben zich opnieuw verbazingwekkend ingezet, hier zijn we ze ontzettend dankbaar voor.

Een aantal dagen na dit evenement kregen wij te horen van de Swaan dat zij opnieuw onze inkoopkosten wilde vergoeden, opnieuw een erg lief gebaar.

Daarom willen we dit blog bericht ook toewijden aan Speelpark de Swaan. Ga vooral eens langs bij dit speelpark!