fbpx

Lid worden

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!

Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van Scoutinggroep Graaf Daron? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Neem dan contact met ons op

 

Want wat doen we nou op zo'n middag?

Wat doen we nu op zo’n middag?

Tja, je kunt beter vragen wat we niet doen… Veel mensen kennen de tradities wel: badges halen/knopen etc. (En nee, wij verkopen geen koekjes). Maar deze tradities nemen niet de overhand. We leren de kinderen wel knopen, maar dat gaat veel verder dan alleen een knoop leren, we bouwen een toren, een vlot in de zomer, een zwembad, noem het maar op en op die manier nemen wij de kinderen mee in het knopen en bouwen. Maar dat is niet alles, we doen aan survival technieken, een jaarlijks zomerkamp, soms doen we super leuke buitenspellen, kortom super gevarieerd! En dat maakt het zo moeilijk om uit te leggen. Je kunt beter een keer langs komen.

 

Proef de sfeer met onze aftermovie van het zomerkamp van afgelopen jaar!

Informatie over het lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Graaf Daron kun je eerst 3 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep.  Mocht je het na 3 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

 

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende
– Je kunt 3 keer komen kijken, daarna moet je besluiten lid te worden.
– Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt., moet je je altijd afmelden bij de leiding.
– Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit blouse draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.
– Met een Alkmaar-pas krijg je 10% korting op onze contributie.
– De communicatie met alle leden word via de mail gedaan, zorg daarom dat je altijd via de mail bereikbaar bent. Wij versturen mails via info@graafdaron.nl.

 

 

Scouting Nederland
Op het moment dat je lid bent van Graaf Daron, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.
Als lid van Scouting…

 • beleef je uitdagende activiteiten!
 • ontmoet je nieuwe vrienden!
 • kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!
 • leer je je eigen grenzen ontdekken!
 • krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
 • ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!
 • vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!
 • ontmoet je mensen uit andere culturen!
 • ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.
 • kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!
 • ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!

LIJKT HET JE LEUK?

Lijkt het je leuk om onze groep te leren kennen na het lezen van deze informatie?

© 2020 Scoutinggroep Graaf Daron - Privacybeleid

Website door - Rowan van Zijl