fbpx

Afkoelingstip: vlotvaren altijd een succes!

Normaal bereiden we onze opkomsten altijd goed voor. Maar met dit warme weer zijn onze standaard avonturen niet te doen. Dan ligt iedereen na een uur in de schaduw. Dan zit er maar 1 ding op: we gooien het hele programma overhoop en gaan vlotvaren.

 

In het begin is dat altijd even zwaar, je moet namelijk eerst een heel vlot maken. Touwen, palen en tonnen zijn voldoende om al een leuk vlot te maken. Meestal komt de leiding wat eerder dan normaal bij het scoutinggebouw zodat ze tijd genoeg hebben om het vlot te maken. Soms lukt dat ook niet en laten we aan het begin de kinderen nog even meehelpen. Je maakt de tonnen aan de palen vast met een kruissjorring en je maakt de verschillende palen ook aan elkaar vast met kruissjorringen. Super simpel is het eigenlijk. Als je een stevig vlot hebt kan je gaan varen. Of nou je varen, de kinderen gebruiken het vlot vooral als springplank om lekker te kunnen afkoelen in het koude water.

 

Maar wat te doen met kinderen die geen zwemdiploma hebben? Dit probleem hadden wij voorheen eigenlijk niet, maar toen wij onze bever groep hebben opgestart kwam dit naar voren. Gelukkig is daar een leuk alternatief voor. Onze bever leiding weten namelijk maar als te goed hoe ze een leuk en vooral afkoelend programma kunnen verzinnen voor onze bevers. Ook hebben wij sinds dit jaar nieuwe zwemvesten aangeschaft. Op deze manier kunnen we de kinderen toch in het water laten spelen!

 

 

 

Deel dit artikel

LIJKT HET JE LEUK?

Lijkt het je leuk om onze groep te leren kennen na het lezen van deze informatie?

© 2020 Scoutinggroep Graaf Daron - Privacybeleid

Website door - Rowan van Zijl