SPELTAKKEN

Bij Scouting hebben wij verschillende speltakken. Deze speltakken zijn gebasseerd op leeftijd, zodat uw kind de beste kans krijgt om tussen zijn leeftijdsgenoten te ontwikkelen.
Maar in welke speltak hoort u of uw kind? Bekijk hiervoor de rechter tabel.

Heeft u nog meer vragen over onze speltakken? Neem contact met ons op op de contactpagina!

Bij welke speltak hoor ik/mijn kind?
Leeftijd Speltak
5 t/m 7 jaar Bevers
7 t/m 11 jaar Welpen
11 t/m 15 jaar Scouts
15 t/m 18 jaar Explorers
18 t/m 22 Roverscouts

 

Onze Speltakken

BEVERS

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

WELPEN

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom bij de welpen en speel mee in de jungle! De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen.

Scouts

De scouts zijn stoere jongens en meiden van 10 tot 14 jaar, die met hun technieken net iets verder zijn dan de welpen. Scouts leren onder andere om zelfstandig te handelen, een kampvuur aan te leggen en te koken (op houtvuur).

EXPLORERS

Je wordt Explorer als je in de leeftijdsgroep van 15-18 jaar zit.Wat doen Explorers?  Scheelt niet zo veel met de andere speltakken, maar het is vooral groter. Niet een kampkeuken in elkaar pionieren maar gewoon een hele toren. Soms helpen de Explorers bij de jongere speltakken.

ROVERSCOUTS

De roverscouts ondersteunen vooral de jongere speltakken, en besturen zichzelf. Geen leiding, geen begeleiding, wel zelfbestuur. Wij zoeken het zelf wel uit.

 

© 2019 Scoutinggroep Graaf Daron  -   Privacybeleid

Website: -  Rowan van Zijl